Startsida   Kurs Tärnsjö   Kurs Uppsala   Privatträning   Problemhundsträning   Servicehund  
Evenemang   Butiken   Anmälan   Kontakt  Problemhundsträning

Vad gör en hundpsykolog/
problemhundskonsult?


Jag hjälper dig att komma tillrätta med din hunds problem, det kan bl a vara:
- Aggressivitet mot andra hundar/människor
- Rädslor för ljud - t ex smällare eller åska
- Vaktar sina saker, tomten, mat mm
- Jagar joggare, vilt, cyklar mm
- Skäller mycket
- Separationsångest, kan inte vara ensam hemma

Jag försöker då, tillsammans med dig, hitta orsaken till hundens beteende. Jag ställer en mängd frågor om din/er vardag, rutiner, regler, om hunden upplevt något obehagligt mm. Utifrån detta gör jag ett träningsprogram. Jag visar, vi går igenom övningarna och jag förklarar hur ni ska hantera er situation.

Första träffen tar ungefär 1,5-2 timmar och återstående träffar ca 1 timme. Självklart kan du ringa/maila mig mellan träffarna.

Har du något problem, vänta inte för länge med att kontakta en hundpsykolog. Ju fortare man tar tag i ett problem, desto lättare är det oftast att lösa det. Se också till att du känner att du har förtroende för personen och hans/hennes träningssätt.

Uppsala
ca 4 timmar 2200:- (ev milersättning kan tillkomma)
Tärnsjö
ca 4 timmar 2000:- (ev milersättning kan tillkomma)
  
Vad är en hundpsykolog/
problemhundskonsult?
Tycker du att hundpsykolog låter lite konstigt? Det är ju inte så att hunden ligger på en soffa och talar ut om sina problem ;-). Om man istället tänker att en psykolog är en beteendevetare och jag som hundpsykolog har djupare kunskaper om hundens beteenden och dess orsaker, kanske det blir lite mer begripligt.

Med instruktörsutbildning som grund har jag sedan ett års vidareutbildning till hundpsykolog. I den utbildningen ingår bl a:
- studier av problembeteenden som t ex aggression, rädsla, jakt, separationsångest med både orsaker och åtgärder
- etologi - hundens språk och beteende med fördjupad raskunskap
- stress och dess inverkan på djur
- metodik
- inlärningspsykologi
- kommunikation
- pedagogik
- intervjuteknik
Under hela utbildningen arbetar man mycket praktiskt med projekthundar och läser mycket litteratur i bl a etologi. För att arbeta som hundpsykolog ska dessa praktiska arbeten samt praktiskt och teoretiskt slutprov vara godkända.
  
Återförsäljare av Adaptil - D.A.P.

DAP (Dog Appeasing Pheromone) är det lugnande feromon som avges från tikens juverområde. Det utsöndras från tredje till femte dagen efter valpningen och fram till tiden för avvänjning och har betydelse för valparnas bindning till tiken samt för utvecklingen valparnas emotionella stabilitet. Genom DAP knyter valpen starka emotionella band till tiken. Valpen håller sig i hennes närhet och känner trygghet. Denna tidiga grundtrygghet gör att valpen vågar ge sig ut och upptäcka sin omgivning och undersöka nya föremål.

Adaptil (fd DAP) innehåller en syntetisk motsvarighet till detta lugnande feromon och ökar grundtrygghet. På så sätt kan Adaptil hjälpa hunden att klara av t ex:
- åksjuka
- nya miljöer
- fyrverkerirädsla
- överdrivet skällande
- ovana situationer
- separationsångest

Adaptil finns som doftavgivare (dosa att sätta i eluttag), spray och halsband. Vilket som passar just din hund bäst är beroende på problemet.

Om man vill prova Adaptil till nyårsafton bör doftavgivare installeras vid luciatid.

För mer information kontakta mig på 070-665 80 46
 
 

 
© Webbmate